Kalkhoff Image 7.B Excite+ 2023

Kalkhoff Image 7.B Excite+ 2023

Waar komt Kalkhoff fietsen vandaan?

Het toonaangevende Duitse fietsenmerk van high-end elektrische stadsfietsen – Kalkhoff is onderdeel van Derby Cycle, een Duitse fietsproducent die behoort tot de beste van Europa. Van het concept en de ontwikkeling tot de productie, een Kalkhoff-fiets komt geheel tot stand in Cloppenburg – waar de Derby Cycle fabriek staat.

Wat is BLX bij Kalkhoff?

Wat maakt de Kalkhoff Image 5.B Excite+ BLX uniek? – De Image 5.B Excite+ BLX biedt een unieke balans tussen comfort, veelzijdigheid en stijl. De BLX versie is door Kalkhoff speciaal ontworpen voor gebruik in het Nederland. De hoogwaardige onderdelen stellen je in staat veel variërende ritten te maken die stuk voor stuk een plezier op zich zullen zijn.

 • De Kalkhoff Image is voorzien van een Bosch Performance Line Smart motor met een koppel van 75 Nm.
 • De motor heeft maar liefst 5 ondersteuningsstanden waardoor je altijd in alle omstandigheden de juiste stand kunt kiezen.
 • Met de eBike Flow-app kun je al je gegevens inzien.
 • Bovendien kun jij lang genoeg van je rit genieten, dankzij de Bosch Powertube 625 Wh accu.

Verder is de Kalkhoff Image voorzien van een traploze Enviolo naafversnelling. Deze werkt niet stapsgewijs, zoals de meeste versnellingsnaven, maar met een variabele weerstand. Dankzij deze variabele weerstand fiets jij altijd in de juiste ‘versnelling’.

 • Je kunt dus makkelijk even schakelen wanneer je stilstaat.
 • Zelfs onder zware belasting blijft de Enviolo naafversnelling snel en soepel schakelen.
 • Deze versnellingsnaaf is uitermate geschikt in combinatie met de Gates CDX riemaandrijving.
 • Een riemaandrijving is zeer stil en onderhoudsarm.
 • Bovendien gaat een riem tot wel 4 keer zo lang mee als een ketting.

Om het plaatje helemaal compleet te maken is de fiets voorzien van een standaard, slot, bagagedrager en verlichting zodat jij meteen de weg op kunt! De Consumentenbond heeft deze Kalkhoff Image 5.B Excite+ BLX uitgeroepen tot beste elektrische fiets.

Waar staat framenummer Kalkhoff fiets?

Het ingeslagen framenummer bevindt zich in de regel in de buurt van de motoraansluiting, onderbuis, zitbuis of onder het trapaslager.

Wat is Brose?

Brose komt in 2020 met compleet nieuw e-bike systeem Brose komt in 2020 met compleet nieuw e-bike systeem, middenmotor, accu en diplay onder eigen naam. De Duitse e-bike motorenfabrikant Brose gaat vanaf 2020 ook complete e-bike systemen leveren, zodat diverse fietsfabrikanten ook de keuze hebben om op basis van een Brose E-bike Systeem een elektrische fiets te ontwikkelen.

 • Brose Drive S Mag e-bike middenmotor.
 • De basis van Brose vormt natuurlijk de zeer sterke S Mag met een kracht van 90nm.
 • In tegenstelling tot zijn voorganger is de nieuwe Brose middenmotor iets minder stil, maar wel 500 gram lichter dan de vorige Brose motor.
 • De Brose Drive S Mag is opgebouwd in een lichte Magnesium behuizing en levert een ondersteuning met een top van wel 410%.

Door de nieuwe ontwikkelingen en technieken is de hittebestendigheid van de middenmotor duidelijk verbeterd. Hierdoor is de nieuwe drive-unit van Brose nog beter in het steile gedeelte op de trials. Zelfs een cadans van 90 tot 110 omwentelingen per minuut is voor deze motor geen enkel probleem, waardoor de echte sportieve elektrische mountainbiker enorm veel plezier aan Brose S Mag zal beleven.

De marketingafdeling van Brose verklaarde dat het door ontwikkelen van de e-bike middenmotor zeer belangrijk is omdat de trend in de e-mtb markt “lichter, sterker en kleiner” niet meer is weg te denken. Door de meer dan 100 jaar ervaring van Brose in de autoindustrie is de knowhow zeker aanwezig en is de motor daardoor de enige in zijn soort.

Wat in het bijzonder opvalt aan de nieuw e-bike motor zijn de vernieuwde bevestigingspunten aan de Brose S Mag Drive. Er is een versie met een ophanging aan de buitenzijde en een versie met geïntegreerde bevestigingspunten. Hierdoor kunnen de framebouwers van de fabrikanten de constructie voor de bevestiging van de middenmotor in het frame wel 500 gram lichter maken wat de rijeigenschappen van uw e-mtb natuurlijk ten goede zal komen.

 1. De Brose S Mag is bij E-bike Outdoor in ons merk BHbikes te verkrijgen in een aluminium en een heel licht carbon frame.
 2. Ook is er nieuwe software en elektronica voor de motor ontwikkeld, waardoor de service voor de dealer vanaf 2020 eenvoudiger zal worden.
 3. Tevens is er een lichtuitgang met een constante 12 volts aansluiting zodat op vrijwel elke e-bike verlichting op de Brose motor kan worden aangesloten.

De Brose batterij 630 Watt een compacte oplossing voor sterke ondersteuning. De in het frame integreerbare accu van Brose is een speciaal ontwikkelde batterij voor het Brose Drive System, voorzien van een robuuste standaard Brose stekkeraansluiting. Ook is er rekening gehouden met de extreme rijeigenschappen van een elektrische mountainbike waardoor de 630 Watt batterij tegen schokken bestand is.

De slanke en compacte e-bike accu weegt 3,8 kg en is zeer makkelijk uit het frame te verwijderen. Op dit moment worden de door ons geleverde BHbikes zelfs voorzien van een 720Wh batterij, waardoor de reikwijdte van de Brose S Mag alleen maar zal toenemen. De batterij uit een BHbikes model is door middel van een unieke Smart Key uit het frame te verwijderen.

Brose E-bike Displays: compact, functioneel en uitdagend. Voor het Brose E-bike Drive Systeem zijn natuurlijk ook displays nodig. Hierbij is er met elk type gebruiker rekening gehouden, zodat er 3 types displays gepresenteerd zijn onder de naam Brose Display Allround, Brose Display Remote en Brose Display Central.

 1. Er is voor iedere fabrikant de mogelijkheid om het juiste display in combinatie met het juiste type elektrische fiets te kiezen.
 2. De mogelijkheden op de e-bike displays van Brose zijn: een km-teller, accucapaciteit, snelheid, reikwijdte, licht, klok en duwassistentie.
 3. De Allround en Central zijn individueel instelbaar en dus aan uw eigen voorkeuren aan te passen.
You might be interested:  Flyer E-Bike Neuheiten 2023

Tevens zijn ze ook met achtergrondverlichting uitgerust, waardoor ze in het donker of in het felle zon licht zeer goed afleesbaar zijn. De Remote is er speciaal voor de e-mtb. Brose Service Tool. Wat zou een E-bike Systeem van Brose zijn zonder goede service? Daarom heeft Brose nu een nieuwe Service Tool voor de dealers ontwikkeld.

 • Hierdoor kunnen wij, als uw gecertificeerde Brose E-bike Dealer, uw e-bike van de laatste software voorzien en diagnoses stellen aan uw Brose E-bike Systeem.
 • In samenwerking met de dealer en de service afdeling van Brose doet dit bekende Duitse merk er alles aan om u van de beste service te voorzien.

Wij als E-bike Outdoor zijn gecertificeerd Brose Servicepartner en kunnen u door middel van onze kennis in combinatie met het Brose Service Tool dan ook van de juiste service voorzien. E-bike outdoor is een erkend servicecenter en gecertificeerd Brose dealer en dat is best iets om trots op te zijn.

Door de trainingen die wij volgen in Duitsland zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen wij u van de juiste informatie omtrent Brose e-bike systemen voorzien. Wij leveren momenteel BHbikes die voorzien van zijn Brose motoren, al dan niet in combinatie met hun eigen software en display.

Kalkhoff IMAGE 7.B EXCITE+ – Das City eBike aus Norddeutschland

Hier kunnen wij uiteraard natuurlijk ook de beste service op verlenen. Natuurlijk kunt u ook met een ander e-mtb merk uitgerust met Brose middenmotoren bij ons terecht, zodat wij met het Brose Service Tool uw e-bike kunnen uitlezen en van de allernieuwste software kunnen voorzien.

Wie verkoopt Kalkhoff?

Kalkhoff fiets kopen? Dan zit je bij Bike Totaal goed. Het merk heeft een lange historie. Al meer dan 90 jaar worden onder de merknaam Kalkhoff fietsen geproduceerd en verkocht. Bij aankoop van elke Kalkhoff elektrische fiets in onze webshop krijg je het gratis Fietspaspoort, waarbij je vrijwel altijd kunt kiezen voor het 5 jaar garantiepakket ! Lees meer

Hoe zwaar is een Kalkhoff fiets?

Gewicht Elektrische Fiets Het gewicht van een elektrische fiets is een niet te onderschatten punt bij de aanschaf van een nieuwe e-bike. Daar waar een lichtgewicht elektrische fiets slechts 17 kg weegt, kan een transportfiets tot wel 30 kg wegen. De Kalkhoff en Brompton e-bikes die u bij ons aantreft komen ook op dat gebied al jaren glansrijk door alle tests.

Brompton Electric fietsen wegen, omdat het vouwmodellen betreft, vanzelfsprekend niet zoveel als een gewone fiets met accu. De elektrische Kalkhoff fietsen behoren met een gewicht van 23-27 kg tot de lichtgewicht elektrische fietsen. Dit gewicht is inclusief de accu. Deze rijwielen zijn geschikt voor gemiddelde tot zware belasting.

Zo kan een elektrische Kalkhoff damesfiets met gemak tot wel 130-170 kg gewichtsbelasting aan.

Hoe kun je zien hoe oud je fiets is?

table>

Leidseplein, Amsterdam Hoe oud is mijn fiets Hebt u een oude fiets en wilt u deze laten dateren, e-mail dan de volgende gegevens: 1. merk 2. framenummer 3. preciese plek waar het framenummer staat (b.v. links op de zadellug van onder naar boven geschreven) 4. omafiets, gewone damesfiets of herenfiets (of tandem, kruisframe, etc.)? 5. wielmaat (staat op de band) 6. Alles wat op de naaf in het achterwiel geschreven staat (behalve als het achterwiel met zekerheid niet meer origineel is). Daarnaast helpt het ook zeer als u een of meerdere duidelijke(!) foto’s kunt mailen. Dus vooral in groot formaat, scherp en buiten bij daglicht genomen. Het zal niet altijd mogelijk zijn om uw fiets met deze gegevens te dateren, maar vaak wel. Wilt u verder nog iets over de achtergrond van de fiets weten (in hoeverre is de fiets nog origineel, is het een bijzonder model etc.), vermeld dat dan even. Voor deze extra informatie zijn foto’s van de fiets onmisbaar. Voor informatie en tips over b.v. de restauratie van uw fiets kan ik u geen gedetailleerde informatie bieten, zie hiervoor de pagina met veelgestelde vragen, Zelf een fiets dateren Als u zelf het bouwjaar van u fiets wilt achterhalen kunt u kijken of u op onderdelen van de fiets een bouwjaar vindt. Vooral op naven zijn bij oude fietsen vaak jaartallen of jaartalcodes te vinden. Welke aanknopingspunten daarvoor bestaan kunt u in Waar staat een bouwjaar op mijn fiets? lezen. Natuurlijk lukt dit alleen als de onderdelen waarop u een jaartal vindt ook van origine in de fiets zaten. Om zeker te zijn of om aan de fietsendatabank bij te dragen waarvan iedereen weer voordeel kan hebben, is het handig als u een zelf gedateerde fiets alsnog opgeeft. Het nut van de fietsendatabank Het is de bedoeling om met behulp van de fietsendatabank een zo volledig mogelijk overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse fiets te verkrijgen aan de hand van wat er nu nog rondrijdt. Ook Engelse en Duitse merken komen – in kleinere aantallen – in de fietsendatabank voor. Hoe meer mensen hieraan bijdragen, hoe meer informatie voor iedereen beschikbaar komt. De fietsendatabank zelf is niet online te raadplegen maar wordt gebruikt om per e-mail mensen te helpen, die via deze website informatie over hun oude fiets vragen. Als u meer wilt weten over wat de fietsendatabank inhoudt en welke mogelijkheden deze biedt klikt u op de fietsendatabank, Nuttige historische gegevens over oude fietsen liggen letterlijk op straat (foto: Thorbeckeplein, Amsterdam, www.nationaalarchief.nl)
You might be interested:  Prüfungstermine Realschule Baden-Württemberg 2023

Copyright by Herbert Kuner, © 1999, All rights reserved. Last update: 07-02-2017

Hoe weet ik of mijn fiets een chip heeft?

Hoe zie je dat een fiets een fiets chip heeft. Doorgaans wordt voor plaatsing van de sticker een zichtbare plaats op de zadelbuis gebruikt. Foto 2 Plaats van de sticker voor herkenbaarheid aanwezigheid fiets chip. Er zijn meerdere fabrikanten wat leidt tot verschillende teksten op de aanwezige stickers.

Hoe kan ik zien of mijn fiets een chip heeft?

Het gaat dan om het fiets-chip- nummer van 10 of 15 karakters. Deze staat bovenop of achterop het slot of is met een chiplezer uit te lezen. De chipnummers zijn gekoppeld aan 1 framenummer en maken de fiets samen met het merk uniek.

Wat is de beste elektrische fiets van 2023?

Sparta d-Rule Energy – In 2022 werd deze aantrekkelijke en complete elektrische fiets uitgeroepen tot fiets van het jaar in de categorie ‘urban’. Anno 2023 blijkt de Sparta d-Rule Energy ook bij de fietsers zelf een regelrechte hit te zijn. De geometrie van het frame is om door een ringetje te halen: sterk in z’n eenvoud. Dankzij de betrouwbare Bosch Performance middenmotor is de d-Rule het ideale vervoersmiddel voor woon-werkritten, ook als ze je door heuvelachtig landschap voeren. De fiets beschikt verder over krachtige hydraulische schijfremmen en soepel rijdende riemaandrijving.

Welk merk fiets wordt het meest gestolen?

Welk type fietsen worden het meest gestolen? – Qua merken zijn Gazelle, Batavus en Cortina bovenaan. Maar dieven kijken nog meer naar de prijs, gewicht en herkenbaarheid. Eigenaren van dure fietsen (€500+) met een licht/normaal gewicht zijn het vaakst de klos. Kalkhoff Image 7.B Excite+ 2023 Unieke fietsen worden minder snel gestolen.

Wat is de meest verkochte fiets?

10 meest verkochte fietsmerken van Nederland Of je privé een nieuwe fiets uitkiest of binnen een fietsregeling: de keuze is reuze. Dat maakt het vinden van jouw droomfiets een uitdaging. Welke (elektrische) fiets past bij mij? We helpen je graag op weg aan de hand van de 10 meest verkochte fietsmerken van ons land.

 • Gazelle: iconisch fietsplezier
 • Cortina: prima verhouding prijs-kwaliteit
 • Batavus: Fries fietsplezier

Ik had als kind een oranje, en jij? Iedereen in Nederland kent Gazelle. Het fietsmerk bestaat al bijna 130 jaar,is vooral bekend van zijn stadsfietsen en e-bikes en is het best verkochte fietsmerk in Nederland. Een Gazelle is sportief, slim ontworpen en vooral: oerdegelijk.

Wist je dat Gazelle het enige Nederlandse fietsmerk is met een ISO-9001 certificering? In het Gelderse dorp Dieren bouwt het jaarlijks zeker 275.000 tweewielers. Of het nu de AD Fietstest is, de prestigieuze iF Design Awards of de fietsverkiezing van het jaar: Gazelle is altijd met modellen vertegenwoordigd, inclusief een speed pedelec en bakfiets dit jaar.Nog niet zo bekend als Gazelle, maar sterk opkomend is het merk Cortina.

Klinkt Italiaans, maar is ook weer oer-Hollands. Cortina maakt fietsen die betrouwbaar zijn en er tegelijkertijd eigentijds uitzien. Of je nu op zoek bent naar een e-bike (elektrische fiets), familiefiets, een hippe stadsfiets voor je kind of handige transporter: Cortina biedt ze.

 1. En wel tegen een prima prijs-kwaliteitsverhouding.
 2. Nog zo’n household name.
 3. Het in Heerenveen gevestigde Batavus – Fryslan Boppe! – fabriceert sinds het begin van de vorige eeuw fietsen.
 4. Stadsfietsen, toerfietsen en e-bikes zijn hun specialismen.
 5. Grote kans dat je eerste fietsmeters op een Batavus waren, want de Friezen hebben ook een naam hoog te houden als het om kinderfietsen gaat.

Koga: oog voor detail Van Batavus is het een kleine stap naar Koga. Dat fietsmerk zit namelijk ook in Heerenveen. Dat zit zo. De voormalig verkoopdirecteur bij Batavus, Andries Gaastra, begon in 1974 zijn eigen fietsmerk. Als Koga Miyata maakte de noorderlingen naam in het wielrennen en nog altijd bouwt het prima racefietsen.

 1. Ook stadsfietsen, toerfietsen en e-bikes komen bij Koga vandaan.
 2. De fietsen van Koga vind je in de iets hogere prijsklassen, want voor kwaliteit betaal je.
 3. De Koga’s staan bekend om hun goede afwerking.
 4. Trek: Amerikaanse alleskunner Als je een beetje wielerfan bent, dan ken je Trek.
 5. Onze eigen Bauke Mollema fietst voor het Amerikaanse fietsmerk en gaat daarom als een speer.

Trek is dus zeker bekend om zijn prima racefietsen maar levert ook mountainbikes en zelfs fatbikes. Dat zijn fietsen met hele dikke en brede banden. Handig als je nooit meer lek wilt rijden. Omdat Nederlanders vragen om elektrische fietsen en stadsfietsen verkoopt Trek die vanzelfsprekend ook.

Giant: topfietsen voor rondewinnaars Dat je op een Giant de Ronde van Italië kunt winnen, bewees Tom Dumoulin in 2017. Sanitaire pauze onderweg of niet. Hoewel er een moderne fabriek in Lelystad staat, is Giant Taiwanees. Giant bouwt prima racefietsen en uitstekende elektrische stads- en toerfietsen. Een aanrader: haar e-mountainbikes.

Cube: mountainbikes en meer Het Duitse Cube is goed beschouwd nog een jonkie. Het bestaat nog geen dertig jaar. Toch heeft het in die drie decennia naam gemaakt als mountainbike-merk. Sterke, stevige fietsen bouwen is Cube dus zeker toevertrouwd. Ze hebben van alles in hun aanbod: van e-bikes tot comfortabele stadsfietsen en van toerfietsen tot racefietsen.

 • QWIC: Dutch Design Het Amsterdamse QWIC maakt e-bikes die je inmiddels in zeker 600 fietsenwinkels aantreft.
 • Een hele prestatie want QWIC bestaat pas sinds 2006.
 • QWIC scoort zo goed omdat het moderne techniek koppelt aan vernieuwend Nederlands design.
 • Het lichtgewicht frame van elke fiets is handgemaakt.
You might be interested:  Kreuzfahrt England Schottland Irland 2023 Mein Schiff

Naast de elektrische heren- of damesfiets levert QWIC ook en e-bike vouwfietsen. Kalkhoff: Duitse degelijkheid Kalkhoff is van oorsprong Duits en bestaat bijna al een eeuw. Sinds een aantal jaar is Kalkhoff in Nederlandse handen en daarom zie je het merk steeds meer op onze fietspaden.

 1. Sparta: de ‘uitvinder’ van de e-bike
 2. Voor welk fietsmerk kies ik?

Fietsmerk Sparta uit Apeldoorn opende zijn deuren al in1917. Bak- en bromfietsen waren het toen, maar al snel ging het ook fietsen produceren. In 1985 kwam Sparta met de oervader van de e-bike: de SpartaMet. De hulpmotor werkte toen op benzine, nu natuurlijk op elektrokracht.

 • Nog altijd is Sparta hét e-bike merk van het land.
 • Er gaat geen fietstest voorbij of Sparta strijdt mee om de hoofdprijzen.Nederland is als fiets natie enorm verwend als het om goede fietsmerken gaat.
 • Ijk maar eens hoeveel bedrijven van eigen bodem in het bovenstaande lijstje van meest verkochte fietsmerken staan.

En dit zijn nog maar de 10 best verkopende merken van het land. Ook met een fiets van Specialized, Canyon,, Urban Arrow, Cowboy of van een ander A-merk maak je een prima keuze. Het is maar net waar je het accent legt. Is voor jou de prijs-kwaliteit het belangrijkst, een aantrekkelijk ontwerp, of toch die expertise of afwerking? Laat je overigens niet afschrikken door een fiets die iets duurder is.

Wat is de prijs van een goede fiets?

De aanschafkosten – Fietsen heb je natuurlijk in verschillende soorten en maten en met verschillende accessoires. Een simpele standaard fiets is te koop vanaf gemiddeld €400. Wil je een fiets met versnellingen, ga je de fiets elke dag voor grotere afstanden gebruiken of breng je je kinderen elke dag naar school dan kan je beter een duurdere fiets nemen.

De hele dure fietsen kunnen wel oplopen tot een aanschafbedrag van €1500 of meer. Ook boven dat bedrag zijn er fietsen te koop maar dat zijn wel vaak heel speciale merken of met specifieke accessoires. Voor een standaard goede fiets waarmee je elke dag zo’n 7 kilometer naar je werk rijdt ben je circa €1000 kwijt.

Daar doe je zo’n 5 jaar mee. Met dat uitgangspunt houden we hier rekening.

Wat is de beste Kalkhoff fiets?

Testwinnaar – De krachtpatser van de test is een allterrainbike. Deze Kalkhoff met derailleur heeft een zeer krachtige Bosch Performance-motor waarmee je ook zeer steile hellingen moeiteloos bedwingt. Daarnaast is de fiets bijzonder stabiel, zijn de remmen krachtig en veilig en is de actieradius met 63 kilometer in de hoogste ondersteuningsstand met 500 Wh accu dik in orde.

Welke fietsen worden het meest verkocht?

Verkoop elektrische fietsen blijft groeien, weer meest verkochte nieuwe fiets Kalkhoff Image 7.B Excite+ 2023 ANP NOS Nieuws • vrijdag 28 februari 2020, 08:21 De populariteit van de elektrische fiets blijft groeien in Nederland. Het afgelopen jaar werd het recordaantal van 420.000 nieuwe e-bikes verkocht, 2,6 procent meer dan het jaar ervoor. De elektrische fiets is voor het tweede jaar op rij het meest verkochte type fiets in Nederland, met een marktaandeel van 41,7 procent.

Daarna volgen de stadsfiets (32,9 procent) en de kinderfiets (10,9 procent). De totale omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen steeg voor het zevende jaar op rij, naar 1,25 miljard euro. Bijna 70 procent van de marktomzet werd gehaald uit de verkoop van e-bikes, wat neerkomt op 868 miljoen euro. Dat is meer dan twee keer zoveel als in 2014, blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK.

In 2018 steeg de totale fietsverkoop met 6 procent ten opzichte van 2017. Vorig jaar stabiliseerde de verkoop: voor het tweede jaar op rij werden er iets meer dan een miljoen nieuwe fietsen verkocht. Consumenten betaalden vorig jaar gemiddeld 1243 euro voor een nieuwe fiets, het hoogste bedrag ooit.

Dat record is vooral te danken aan de verkoop van elektrische fietsen. Voor een e-bike werd gemiddeld 2067 euro betaald. Volgens RAI Vereniging en BOVAG is de vakhandel bij consumenten nog altijd verreweg het populairst. Driekwart van de fietsen wordt daar aangeschaft. De scheidslijn tussen online en offline verkoop wordt daarbij steeds dunner.

Dit jaar zijn de fiscale regels voor de fiets van de zaak vereenvoudigd en geldt een bijtelling van 7 procent voor een zakelijke fiets die ook privé wordt gebruikt. Aanbieders van leasefietsen spelen hierop in. RAI Vereniging en BOVAG verwachten daarom dat de nieuwe regels dit jaar de verkoop van e-bikes verder zullen stimuleren.

Hoe zwaar is een Kalkhoff fiets?

Gewicht Elektrische Fiets Het gewicht van een elektrische fiets is een niet te onderschatten punt bij de aanschaf van een nieuwe e-bike. Daar waar een lichtgewicht elektrische fiets slechts 17 kg weegt, kan een transportfiets tot wel 30 kg wegen. De Kalkhoff en Brompton e-bikes die u bij ons aantreft komen ook op dat gebied al jaren glansrijk door alle tests.

Brompton Electric fietsen wegen, omdat het vouwmodellen betreft, vanzelfsprekend niet zoveel als een gewone fiets met accu. De elektrische Kalkhoff fietsen behoren met een gewicht van 23-27 kg tot de lichtgewicht elektrische fietsen. Dit gewicht is inclusief de accu. Deze rijwielen zijn geschikt voor gemiddelde tot zware belasting.

Zo kan een elektrische Kalkhoff damesfiets met gemak tot wel 130-170 kg gewichtsbelasting aan.