2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd

2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd

Is een Ford Kuga een goede auto?

De Ford Kuga is een fijne gezinsauto. Hij heeft veel binnenruimte en een plezierig rijgedrag. De fabrikant heeft op dit punt echter een reputatie hoog te houden en het moet gezegd; voor een Ford vinden we het weggedrag toch wat stoterig. De besturing is mooi precies, maar aan de lichte kant.

Wat is Ford Kuga Vignale?

Ford Kuga Vignale opent aanval op luxe SUV’s 2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd Na Vignale-versie van de Mondeo, S-Max en Edge presenteert Ford nu ook de Kuga in de meest luxe uitvoering. Omdat zo’n 70 procent van de Kuga’s in de op dit moment meest luxe Titanium uitvoering wordt geleverd, gelooft Ford dat er genoeg vraag is naar een hoger geplaatste versie. Uiteindelijk moet zelfs 10 procent van het model als Ford Kuga Vignale uit de showroom rollen. 2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd Ford ziet namelijk een stijgende lijn in de verkoop van luxe SUV’s en met de Kuga Vignale speelt de fabrikant daar mooi op in. Met de Vignale-lijn wil Ford haar klanten vooral een bijzonder luxe beleving meegeven die verder gaat dan alleen de auto zelf.

Wat is de levertijd van een Ford Kuga?

Bij Ford geldt voor zijn Europese modellen, de Kuga, Puma, Focus en Fiesta, momenteel ook een levertijd van 3 tot 4 maanden.

Wat is het totaal bereik van de Ford Kuga Plug-in Hybrid?

Kuga Plug-In Hybrid: een stap dichterbij elektrisch rijden – De Kuga Plug-In Hybrid was in 2021 de bestverkochte PHEV in alle segmenten met meer dan 48.000 verkochte exemplaren 2, waarmee hij in acht maanden van het jaar de naaste concurrenten in het segment achter zich liet.

De slimme aandrijflijn van de SUV zorgt voor efficiëntie en gebruiksgemak. Met een volledig elektrische actieradius van 57-65 km WLTP en een volledig elektrische actieradius in de stad van 71-89 km WLTP, krijgen bestuurders de mogelijkheid om veel ritten volledig elektrisch af te leggen. Het energieverbruik van 14,8 kWh/100 km WLTP is lager dan dat van directe concurrenten.4 Bovendien biedt de Kuga Plug-In Hybrid de actieradius en het gebruiksgemak van een benzineauto, terwijl de accu de benzinemotor bijstaat voor meer efficiëntie, zelfs wanneer de auto niet in de volledig elektrische EV-modus staat.

Met een brandstofverbruik van 0,9-1,3 l/100 km WLTP en een CO 2 -uitstoot van 21-29 g/km WLTP kunnen bestuurders de auto in de EV Auto-modus laten staan in de wetenschap dat de auto zo efficiënt mogelijk zal rijden.4 Bestuurders kunnen ook de EV Later-modus gebruiken om energie op te slaan voor later, waardoor ze volledige controle hebben over hoe en wanneer ze elektrisch gaan rijden. Naast het opladen via een externe voeding kan de Kuga Plug-In Hybrid de batterij onderweg automatisch opladen met behulp van regeneratieve laadtechnologie die kinetische energie opvangt tijdens het remmen. Zelfs als de batterij volledig leeg is, biedt de Kuga Plug-In Hybrid een brandstofverbruik van 5,2-6,0 l/100 km, de beste waarden in het segment.4 De Kuga Plug-In Hybrid biedt onderaan de streep ook aanzienlijk lagere totale gebruikskosten. In vergelijking met een vergelijkbare auto met benzinemotor, levert dit in Nederland over een periode van vier jaar en 60.000 km een potentiële besparing op van meer dan €6500,- aan brandstofkosten en motorrijtuigenbelasting. Uit eerder onderzoek bleek dat de Europese Kuga PHEV rijders gemiddeld bijna de helft van al hun kilometers volledig elektrisch afleggen. Het aanbod van elektrisch aangedreven voertuigen van Ford omvat ook de volledig elektrische Mustang Mach-E en de E-Transit bedrijfswagen. Verder zijn er de Explorer Plug-In Hybrid en de mild hybride-versies van de Puma, Fiesta en Focus, Natuurlijk is ook de Transit bedrijfswagen-range in een uitvoerige reeks mild hybride-versies beschikbaar.

  Waar moet je opletten bij het kopen van een Ford Ka?

  Kosten – Bij de Ford Ka liggen de kosten voor verzekering, motorrijtuigenbelasting en brandstof op een bescheiden niveau. Benzineversies zouden gemiddeld ongeveer 1 op 19,6 moeten halen, dieselversies 1 op 24,3. Fords staan ook bekend om hun lage onderhouds- en reparatiekosten, en de Ka vormt hierop geen uitzondering.

  Wat kost een Ford Kuga aan wegenbelasting?

  Het verbruik van deze personenauto is gemiddeld 6,3 liter per 100 km en hij weegt 1479 kg. De APK is geldig tot 21-09-2023 en de wegenbelasting bedraagt gemiddeld € 234,42 per kwartaal.

  Is de Ford Kuga zuinig?

  Ford Kuga verbruik en uitstoot (2023) 2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd De meest zuinige versie van de Ford Kuga heeft een gemiddeld verbruik van 1,4 l/100 km volgens de WLTP. Bekijk hieronder alle specificaties over het verbruik en de uitstoot van de Ford Kuga in detail voor elke uitvoering. 2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd Ford Kuga 1.5 EcoBlue met 120 pk, 8-traps automaat en voorwielaandrijving

  Gecombineerd verbruik (WLTP) 5,4 – 5,9 l/100 km
  Verbruik lage snelheid (WLTP)
  Verbruik gemiddelde snelheid (WLTP)
  Verbruik hoge snelheid (WLTP)
  Verbruik erg hoge snelheid (WLTP)
  Tankinhoud 54 l
  Gecombineerde CO2-uitstoot (WLTP) 142 – 155 g/km
  CO2-uitstoot lage snelheid (WLTP)
  CO2-uitstoot gemiddelde snelheid (WLTP)
  CO2-uitstoot hoge snelheid (WLTP)
  CO2-uitstoot erg hoge snelheid (WLTP)
  Emissieklasse Euro 6d-TEMP

  Wat kost een Ford Vignale?

  BASISKENMERKEN

  nieuwprijs fiscaal € 45.215
  nieuwprijs rijklaar € 45.215
  afleveringskosten € 0
  motorrijtuigenbelasting € 125-140
  classificatie personenauto

  Wat is Vignale bij Ford?

  Een Ford met het Vignale logo is meer dan een Ford. Vignale staat voor een overtreffende trap in luxe, uitmonstering en de persoonlijke service die hoort bij het Vignale-rijden. De eer om een Vignale-logo te mogen dragen is weggelegd voor de Mondeo, Kuga en S-MAX.

  1. Exterieur Een Vignale onderscheidt zich door een rijke uitrusting en kenmerkende details als chroomlijnen en specifieke velgen.
  2. Maar ook door zijn unieke kleurstelling, honingraatvormig grille, zijn adaptieve LED-verlichting en afwerkingen in gepolijst aluminium.
  3. Interieur In het interieur van de Vignale-uitvoeringen voeren lederen bekleding met sierstiksels en karakteristieke motieven de hoofdtoon.

  Zij zorgen voor een hoogstaande kwaliteitsbeleving. De kwaliteit van de gebruikte materialen en het uitrustingsniveau zijn ongeëvenaard. Superieure prestaties In de Vignale uitvoeringen bieden de luxe Ford-modellen superieure rijprestaties dankzij hun onbescheiden uitmonstering boven de toch al niet mis te verstane kwaliteiten van de traditionele modellen.

  1. Bij het rijden is vooral het zeer bescheiden geluidsniveau dat de aandacht trekt.
  2. Speciale Vignale-voorzieningen om rijgeluiden en windgeruis te compenseren, zijn hier debet aan.
  3. Ultieme service De wereld van Vignale is ook een wereld van ultieme servicediensten als haal- en afleverdiensten, directe servicetoegang en de beschikbaarheid van een topleenauto.

  En laten we uw persoonlijk Vignale-relatiemanager niet vergeten, de contactpersoon die altijd voor u klaar staat. Dat is service op topniveau. Voor uw gemak, luxe en tijdwinst! Te zien in de FordStore De Vignale-modellen vindt u in de FordStore Zaandam, waar u op ontspannen wijze, informeel en met interactieve technologie kunt kennismaken met de exclusieve Ford modellen en de bijzondere diensten op gebied van automobiliteit.

  Waar wordt de Kuga gebouwd?

  Ford begint met de productie van de nieuwe Kuga – Details Gepubliceerd: 12 december 2012 2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd Ford start vandaag in de assemblagefabriek in Valencia in Spanje met de volumeproductie van de geheel nieuwe Ford Kuga SUV die binnenkort aan dealerbedrijven in heel Europa wordt geleverd. • De volumeproductie van de nieuwe Kuga, een middelgrote SUV, wordt vandaag in de Ford-fabriek in Valencia in Spanje gestart en is bestemd voor levering aan dealerbedrijven in heel Europa • De nieuwe Kuga biedt technologie zoals een handsfree achterklep, een unicum binnen het marktsegment.

  Het nieuwe permanente vierwielaandrijfsysteem van Ford voor een toonaangevend rijgedrag maakt zijn debuut • De komende jaren zet Ford haar wereldwijde leiderschap op het gebied van SUV’s in om het Europese assortiment uit te breiden met de Ford EcoSport en de Ford Edge De nieuwe Kuga biedt technologie zoals een handsfree achterklep, een unicum binnen het marktsegment, toonaangevend rijgedrag dankzij het nieuwe, intelligente vierwielaandrijfsysteem van Ford en het geavanceerde TVC-systeem (Torque Vectoring Control).

  Daarnaast wordt de Ford EcoBoost-benzinemotortechnologie op de Europese SUV-markt geïntroduceerd. Ford heeft sinds de introductie van het eerste generatiemodel in Europa in 2008 meer dan 300.000 Kuga’s verkocht. De nieuwe Kuga kondigt het begin van een uitgebreid assortiment SUV’s van Ford in Europa aan.

  Daarop volgt de komst van de moderne en innovatieve EcoSport, de eerste stap van Ford op de markt voor kleine SUV’s, en de Edge, een grotere, luxere crossover die het in Noord-Amerika en andere werelddelen goed doet. “De eerste generatie Kuga was een succesvolle auto die erg geliefd was onder klanten.

  De geheel nieuwe, tweede generatie Kuga is een intelligente SUV met een lager brandstofverbruik en een nog betere rijervaring”, aldus Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford Europa. “We zullen in Europa volop gebruikmaken van de grote ervaring en expertise van Ford op het gebied van SUV’s, te beginnen met de geheel nieuwe Kuga.” Ford wil haar historische leiderschap op het gebied van SUV’s in Noord-Amerika en andere landen van over de hele wereld inzetten om het assortiment in Europa snel uit te breiden.

  • Ford verwacht in de komende zes jaar meer dan een miljoen SUV’s te kunnen verkopen; dat is tien procent van alle Fords die tegen 2016 in dit werelddeel zijn verkocht.
  • De nieuwe Kuga biedt keuze uit 1,6-liter EcoBoost-benzinemotoren van 150 en 180 pk en 2,0-liter TDCi Duratorq-dieselmotoren van 140 en 163 pk.

  AWD-modellen worden geleverd met de PowerShift-transmissie van Ford en alle motorvarianten hebben een CO2-uitstoot van minder dan 180 g/km*. Daarnaast zijn ook diverse vormen van bestuurdersassistentie beschikbaar, zoals het fileparkeersysteem Active Park Assist en het Blind Spot Information System dat de bestuurder met een lampje in de buitenspiegel waarschuwt als de sensoren in de blinde hoek gevaar detecteren.

  • De nieuwe Kuga beschikt over 82 liter meer bagageruimte dan het huidige model en de achterstoelen laten zich met een druk op een knop inklappen.
  • Het intelligente AWD-systeem van de Kuga analyseert de rijomstandigheden 20 keer in de tijd dat ogen één keer knipperen en past de AWD-vermogensverdeling continu aan om de tractie en het rijgedrag te optimaliseren.

  De dynamiek en het rijgedrag in bochten zijn verbeterd dankzij de introductie van het TVC-systeem (Torque Vectoring Control), dat we kennen van de nieuwe Focus. Ook Ford SYNC, het geavanceerde systeem voor spraaksturing, apparaatintegratie en connectiviteit, is meteen bij de introductie van het nieuwe model beschikbaar.

  • Een onderdeel hiervan is Emergency Assistance, het systeem dat bij activering van een airbag of uitschakeling van de brandstofpomp een noodoproep met GPS-coördinaten (gepeild door het GPS-systeem in de auto) in de lokale taal verzendt, zodat hulpdiensten sneller kunnen reageren.
  • De Europese prijzen voor de nieuwe Kuga worden binnenkort bekend gemaakt en klanten kunnen nog voor het eind van het jaar een bestelling plaatsen.

  : Autobedrijf Misker

  Waar wordt de Ford Kuga gemaakt?

  In Valencia bouwt Ford momenteel de Kuga, Transit Connect en de S-Max.

  Hoe lang moet je wachten op een nieuwe auto?

  21 september 2022 Dit kun je doen om de levertijd van je nieuwe auto te beperken – Tijdens corona begon het: chips werden schaarser (er is inmiddels zelfs sprake van een wereldwijd chiptekort), net zoals andere auto-onderdelen. Producenten gingen op slot en fabrieken lagen stil. Dat dit grote invloed heeft op de levertijden van nieuwe auto’s moge duidelijk zijn. Wat kun je doen? Als je nu een nieuwe auto bestelt, heb je, afhankelijk van het merk en type, te maken met een gemiddelde levertermijn van ongeveer 32 weken. Waarom? De corona-achterstanden zijn nog niet weggewerkt, maar er worden natuurlijk gewoon nieuwe auto’s besteld.

  Wat kost opladen Ford Kuga PHEV?

  HOEVEEL KOST HET OM EEN KUGA PLUG-IN HYBRID OP TE LADEN?

  Gem. kosten Kosten/mijl
  € 2,02 € 0,06

  Welke laadpaal voor Ford Kuga PHEV?

  De Ford Kuga Hybride heeft een Type 2 (ofwel Mennekes) aansluiting. Een laadpaal zonder vaste kabel is ook standaard uitgerust met een Type 2 aansluiting. Dit betekent dat je voor deze auto een Type 2 naar Type 2 laadkabel nodig hebt. Je kunt de auto met iedere Type 2 laadkabel opladen.

  Hoeveel km kan een Ford Ka rijden?

  Ford Ka 1.2 Titanium Deze Ford Ka komt uit 2012, werd geleverd van 26-08-2011 tot 31-12-2012 en kostte toen € 11.595,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2012 op kenteken, is voorzien van een benzine motor, heeft een maximum vermogen van 51 kW (69 PK) en een cilinderinhoud van 1242 cc.

  Achterbank neerklapbaar (gelijke delen) Airbag bestuurder Airbag bijrijder Airbags voor Airconditioning Anti blokkeer systeem (ABS) Aux-aansluiting Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar Boordcomputer Buitenspiegels in carrosseriekleur Buitentemperatuurmeter Bumpers in carrosseriekleur Centrale deurvergrendeling met afstandbediening Elektrisch bedienbare ramen voor Elektrisch verstelbare buitenspiegels Getint glas Hoofdsteunen achter In hoogte verstelbaar stuur Lederen stuurwiel Lichtmetalen velgen Mistlampen voor Parkeersensoren Radio/CD-speler Reservewiel Spoiler achter Stuurbekrachtiging Toerenteller Warmtewerend glas Zij-airbags voor

  Cilinderinhoud – 1242 cm³ Tankinhoud in liters – 35 lt Maximaal toerental – 5500 tpm Maximum koppel bij aantal toeren – 3000 Acceleratie (0-100) – 13,1 seconden Topsnelheid – 159 km/h Maximaal gewicht – 1.320 kg Gewicht rijklaar – 940 kg Maximum gewicht aanhanger ongeremd – Onbekend Maximum gewicht aanhanger geremd – Onbekend : Ford Ka 1.2 Titanium

  Heeft een Ford Ka een trekhaak?

  Uw Ford Ka voorzien van een trekhaak Trekhaakcentrum.nl helpt u graag. Neem contact op via onze klantenservice en onze professionals zorgen voor een passende oplossing. Bekijk het overzicht van onze vestigingen en vind snel een vestiging bij u in de buurt.

  Waar wordt de Ford gemaakt?

  Is Ford een Duits merk? – Ford en Volkswagen – Ford is net als GM een Amerikaans bedrijf, maar vrijwel alle auto’s van het merk voor de Europese markt worden in Duitsland ontworpen en gebouwd. De Ford-fabrieken zijn te vinden rond Keulen en in Saarland.

  • Het concern komt uit Wolfsburg, een stad bij Hannover die onder de nazi’s speciaal voor de Volkswagenfabrieken en hun werknemers is gebouwd.
  • Het werd wereldberoemd door de Kever.
  • Deze auto werd in opdracht van Adolf Hitler ontworpen voor de gewone man.
  • Ondanks het nazi-verleden bleef de Kever met tussenpozen en de nodige moderniseringen tot 2003 in productie en was tot 2002 de meest verkochte auto ter wereld totdat de Volkswagen Golf deze titel overnam.

  Volkswagen produceert niet alleen auto’s onder eigen naam, maar is ook eigenaar van Audi, het Spaanse merk Seat en het Tsjechische Skoda.

  Is een hybride auto goedkoper in de belasting?

  Ik heb een hybride motorrijtuig of plug-in hybride motorrijtuig – Een hybride of plug-in hybride motorrijtuig heeft geen apart tarief motorrijtuigenbelasting. De motorrijtuigenbelasting die u moet betalen, wordt dus op dezelfde manier berekend als voor alle andere niet-hybride motorrijtuigen. Het bedrag is afhankelijk van onder meer het soort motorrijtuig, het gewicht en de brandstof.

  Is de Ford Kuga zuinig?

  Ford Kuga verbruik en uitstoot (2023) 2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd De meest zuinige versie van de Ford Kuga heeft een gemiddeld verbruik van 1,4 l/100 km volgens de WLTP. Bekijk hieronder alle specificaties over het verbruik en de uitstoot van de Ford Kuga in detail voor elke uitvoering. 2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd Ford Kuga 1.5 EcoBlue met 120 pk, 8-traps automaat en voorwielaandrijving

  Gecombineerd verbruik (WLTP) 5,4 – 5,9 l/100 km
  Verbruik lage snelheid (WLTP)
  Verbruik gemiddelde snelheid (WLTP)
  Verbruik hoge snelheid (WLTP)
  Verbruik erg hoge snelheid (WLTP)
  Tankinhoud 54 l
  Gecombineerde CO2-uitstoot (WLTP) 142 – 155 g/km
  CO2-uitstoot lage snelheid (WLTP)
  CO2-uitstoot gemiddelde snelheid (WLTP)
  CO2-uitstoot hoge snelheid (WLTP)
  CO2-uitstoot erg hoge snelheid (WLTP)
  Emissieklasse Euro 6d-TEMP

  Is Ford Kuga een goede trekauto?

  Prijs vanaf € 37.995 – De Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV is de winnaar van de ANWB-verkiezing Trekauto van het jaar 2021. Na een intensieve beoordeling bleek de Koreaanse SUV de beste papieren te hebben. De andere finalisten, de Ford Kuga 2.5 PHEV, en de SEAT Leon 1.5 eTSI Sportstourer, weerden zich kranig.

  Er is lof voor de hybride aandrijflijn die vooral imponeert met zijn trekkracht en soepel gedrag. Ook het ruimteaanbod wordt zeer gewaardeerd, zowel voor- als achterin zit je riant. Een absolute attractie is het dodehoek controlesysteem. Via twee cameraatjes onder de buitenspiegels zie je op een beeldschermpje wat zich in de dode hoek bevindt.

  De Tucson heeft één dissonant: de adaptieve cruisecontrol is niet geschikt om te gebruiken als er een caravan aangehaakt is. Daarnaast viel het juryleden op dat de 1.6 turbomotor bij acceleratie onder zware belasting nogal lang ‘in zijn toeren’ bleef hangen, wat een flink motorgeluid teweegbrengt.

  Is de Ford Kuga een goede caravantrekker?

  Ford Kuga 2.5 PHEV trekkracht advies

  Het maximaal trekgewicht van 1200 kg van de Ford is tevens het maximaal gewicht dat we adviseren voor een beladen caravan. In deze berekening gaan we uit van een gemiddelde caravan die beladen 1200 kg weegt. Bedenk wel dat de exacte prestaties afhankelijk zijn van de gekozen caravan.

  Prestaties Gewicht

  De prestaties van de Ford Kuga 2.5 PHEV zijn over het algemeen goed en ook het gewicht van de Caravan is met een gemiddelde belading erg gunstig. De combinatie is geschikt om op allerlei soorten wegen te rijden. Ook op steile en hoge bergwegen in het buitenland. 2023 Ford Kuga 2.5 Duratec Fhev Vignale Cvt 4Wd

  • Vlakke weg
  • Trekkracht
  • 252
  • 163
  1. Hellingen
  2. Risico’s bij slingeren
  3. 287
  4. 230

  Scores om te vergelijken

  Wat verbruikt een Ford Kuga?

  De Ford Kuga en het milieu Het gemiddelde brandstofverbruik van de testauto was met 1 op 12,6 overigens geen hoogvlieger. Ford claimt dat een verbruik van gemiddeld 1 op 16,1 mogelijk moet zijn.